onsdag 19 juni 2013

Wien- Dag 1

Hallo! Idag åker ska vi hyra en bil och köra vidare till Tyskland! På vägen stannar vi vid Salzburg där filmen Sound of Music spelades in. Det blir ca 200 mil så det tar väl 3-4 timmar:) Det är så synd att vi inte kan stanna längre här! Jag tror inte det blir en video om vad vi har köpt för bara Östrikke. Nästan resten av länderna vi har kvar stannar vi bara över en natt. Så vi gör video när vi känner för det. Och vi ligger lite efter med Florenstips och Venedigtipsen men nu ska i skynda oss och skriva dom! Här kommer iallafall bilder från igår.
Igår åkte vi tunnelbana till Schönnbrunn. Det är ett slott här i Wien:) Här bodde bl.a. Franz Josef och hans fru Sissi (Elisabeth). På slottsteatern uppträdde bl.a. Mozart redan som 6-åring. Man fick gå runt och titta i slottet med en audioguide. Rekommenderar er att se filmerna om Sissi. Dem finns att köpa där! 

Mozarts favoritchoklad fanns att köpa!

Vi köpte ett 3-pack för 1,90€

Jättegott! Vi skulle gärna ha köpt fler om inte det var för att choklad smälter så snabbt i värmen. 34 grader igår!

Slottet!

Jättefin trädgård.Nu ska vi vi skriva lite tipsinlägg och sen dra oss ur sängen och packa. Inte helt säker på om vi har internet i Tyskland, förresten:/ Vi får se! Är bloggen tyst ett tag så beror det på det.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar